Wandelingen

Op doordeweekse dagen heeft u de keuze tussen een ochtend- of middagwandeling. Om de wandelingen voor de honden afwisselend te houden loop ik verschillende routes in de omgeving van het Dwingelderveld. Daarbij maak ik zo veel mogelijk gebruik van de losloopgebieden. Tijdens de warme dagen zal ik langs water wandelen waar de honden even kunnen afkoelen en spelen.

Groepswandelingen

Tijdens de groepswandelingen gaan er maximaal 7 honden mee. Ik kies voor deze groepsgrootte zodat ik het overzicht over de honden kan houden en goed kan zien welk gedrag de honden vertonen. Doordat de honden elkaar niet door en door kennen kunnen sommige signalen verkeerd opgevat worden, door kleine groepen te houden kan ik hier op tijd ingrijpen om te voorkomen dat de sfeer van de gezellige wandeling om slaat. 

 

Ik haal de honden om de beurt thuis op en breng ze na de wandeling weer thuis. De honden zullen ongeveer 45 minuten in de auto zitten tijdens de ritten naar en van de wandelplek. Uw hond is met de wandeling van 60 minuten dus ongeveer 2,5 uur weg.

 

Als uw hond thuis komt en u heeft een handdoek klaargelegd dan droog ik de hond zo goed mogelijk af en indien afgesproken geef ik uw hond vers water en eten.

Individuele wandelingen

De individuele wandelingen duren 30 minuten en kunnen naar wens bij u in de buurt of in het bos plaatsvinden. Tijdens deze wandelingen krijgt uw hond mijn volledige aandacht. De individuele wandelingen zijn zeer geschikt voor honden die moeizaam met andere honden of mensen kunnen omgaan, loopse teven, puppy's jonger dan 16 weken en oudere of zieke honden. 

 

Als de hond weer thuis komt, droog ik bij nat en vies weer uw hond met de klaar gelegde handdoek af en voorzie uw viervoeter indien afgesproken van vers water en eten.