Wandelingen

Op doordeweekse dagen heeft u de keuze tussen een ochtend- of middagwandeling. Om de wandelingen voor de honden afwisselend te houden lopen wij verschillende routes in de omgeving van het Dwingelderveld. Daarbij maken wij zo veel mogelijk gebruik van de losloopgebieden. Tijdens de warme dagen zullen wij langs water wandelen waar de honden even kunnen afkoelen en spelen.

Groepswandelingen

Tijdens de groepswandelingen gaan er ongeveer 7 honden mee. Wij kiezen voor deze groepsgrootte zodat wij het overzicht over de honden kunnen houden en goed kunnen zien welk gedrag de honden vertonen. Doordat de honden elkaar niet door en door kennen kunnen sommige signalen verkeerd opgevat worden, door de groepen klein te houden kunnen wij hier op tijd ingrijpen om te voorkomen dat de sfeer van de gezellige wandeling om slaat. 

 

Wij halen de honden om de beurt thuis op en brengen ze na de wandeling weer thuis. De honden zullen ongeveer 45 minuten in de auto zitten tijdens de ritten naar en van de wandelplek. Uw hond is met de wandeling van 60 minuten dus ongeveer 2,5 uur van huis.

 

Als uw hond thuis komt en u heeft een handdoek klaargelegd dan drogen wij de hond zo goed mogelijk af en indien afgesproken geven wij uw hond vers water en eten.

Individuele wandelingen

De individuele wandelingen duren 30 minuten en kunnen naar wens bij u in de buurt of bijvoorbeeld in het bos plaatsvinden. Tijdens deze wandelingen krijgt uw hond onze volledige aandacht. De individuele wandelingen zijn zeer geschikt voor honden die moeizaam met andere honden of mensen kunnen omgaan, loopse teven, puppy's jonger dan 16 weken en oudere of zieke honden. 

 

Als de hond weer thuis komt, drogen wij bij nat en vies weer uw hond met de klaar gelegde handdoek af en voorzien wij uw viervoeter indien afgesproken van vers water en eten.